Wie zijn wij?

Zaalvoetbalvereniging Futsal Club Tiel is een initiatief van enkele gemotiveerde en gepassioneerde bestuursleden die hun opgedane ervaringen graag in de praktijk wilden brengen door het starten van onze nieuwe vereniging. Zij vonden de spelersgroep van het zaalvoetbalteam Camorra C.F. (C.C.F.) al snel bereid om hen te komen versterken.

Het zaalvoetbalteam C.C.F. speelt sinds enkele jaren in de regionale zaalvoetbalcompetities. Het afgelopen seizoen werd de voornaamste doelstelling van het team behaald: het team verzekerde zich al vroeg in het seizoen van het kampioenschap op het hoogst haalbare recreatieve niveau.

De selectie bestaat uit een groep van voornamelijk Tielse (top)zaalvoetballers, die bruist van de ambitie. Eén en één is twee, dus werd gedurende het afgelopen seizoen de beslissing genomen om de stap te maken naar de landelijke topcompetities.

En juist deze ambitie is de reden dat de twee werelden samen zijn gekomen. Het gezamenlijke doel van het achtkoppige bestuur en de selectie is het samenwerken aan de groei richting een toekomst op het hoogst haalbare zaalvoetbalniveau in Nederland.

Seizoen 2014-2015
Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen, Utrecht, Valkenswaard, Gorinchem, Rotterdam; allemaal hebben zij één of meerdere teams in de top van het Nederlandse zaalvoetbal. Tiel mag uiteraard niet in dat rijtje ontbreken!

Met trots kunnen wij melden dat het vlaggenschip van onze vereniging, het eerste elftal, komend seizoen in de KNVB Hoofdklasse D uit zal komen. Ons tweede team speelt z’n wedstrijden in de eveneens sterke 1e klasse, om zo optimaal te kunnen fungeren als opleidingsteam voor de hoofdmacht.