Onze ambities stoppen uiteraard niet bij enkel seniorenteams! Onze missie reikt veel verder dan dat. De jeugd is in onze ogen namelijk de belangrijkste bouwsteen van een club die structureel een rol in wil nemen in de top van haar sport. De doelstelling is om vanaf het seizoen 2016/’17 één of meerdere jeugdteams te vormen, om zo aan een solide toekomst te bouwen voor onze vereniging.

  De jeugd heeft de toekomst en vormt daarmee de belangrijkste bouwsteen van een gezonde sportvereniging  

Ondanks dat zaalvoetbal enorm in de lift zit zijn er in onze ogen te weinig mogelijkheden om je als (jeugdige) zaalvoetballer te ontplooien. Wij hopen dat we over een aantal jaar kunnen stellen dat wij als vereniging de basis hebben weten te leggen voor een cultuurverandering op dat gebied.

Ons jeugdplan heeft niet alleen voordelen voor onze vereniging. Door de jeugd te activeren om te participeren, hopen wij bij te dragen aan een positief en sociaal (multicultureel) samenlevingsklimaat. Onze eerste stap is dat de selectiespelers van Futsal Club Tiel het aankomende jaar (jeugd)clinics zullen gaan verzorgen, om de regionale interesse voor het zaalvoetbal aan te wakkeren en kinderen al vroeg de basis van ons prachtige spelletje bij te kunnen brengen.

kidsfutsal